Related Posts with Thumbnails

fredag 27 augusti 2010

Vi tog i hand...

...på att jag skulle stänga ner min profil på dejtingsidan idag. Innan klockan nio i kväll lovade jag att släcka ner helt.

Klockan nio sitter jag och stirrar på den där sidan, där jag frenetiskt klickat omkring i månader, ett destruktivt beteende, ett sökande som inte leder någon annanstans än till krossade drömmar och ännu mera ångest över att inte duga, inte vara önskvärd. Men ändå fylls jag av seperationsångest. Jag förstår att det inte är bra men som för en alkoholist som inte kan sluta dricka trots en medvetenhet om att det bara förstör så har jag svårt att ta steget fullt ut.

Då piper mobilen till.

"Det här är ditt samvete som talar. Har du tagit bort din profil?"

Jag kommer inte undan. Min psykolog messar mig alltså för att se till att jag håller mitt löfte. Och jag släcker ner. Och jag känner mig fri. Men vet att abstinensen säkert kommer tillbaka.

Låter det konstigt? Big deal liksom. Nej jag förstår att det verkar konstigt men för mig är det ett steg åt bättre självkänsla. Ett avslut, EN förändring av många jag kommer att få göra och det gör ont att säga goodbye.

Ett hål som ska fyllas, och som om och om igen fylls av fel saker. Ett bekräftelsebehov som får mig att bruka våld på mig själv och mina känslor Jag manipulerar mig själv, men honom kan jag inte manipulera. Han ser rakt igenom mig och när han ställer mig mot väggen och tvingar mig att fronta mig själv brister det.

Jag begär inte att någon ska förstå. För det gör jag ju knappt själv. Jag vet bara att jag just nu har gått mina första steg på en helt ny väg, en väg mot ett bättre jag.

Mattias sa idag när vi träffades efter mitt möte att han trodde jag skulle bli religiös Hahaha, nää jag kommer inte att bli religiös för då kommer nog själva fan bli religiös men jag kommer att försöka bli mer sann mot mig själv. Vara mer snäll mot mig själv.

Jag försöker bara helt enkelt att bli hel. Och det kommer innebära att jag måste säga goodbye till en del saker. Och i kväll har jag sagt goodbye till match.com. Och om ingen förstår hur det skulle kunna hjälpa mig att bli hel förstår jag det. Huvudsaken är att JAG förstår.

10 kommentarer:

  1. Jag undrar hur dom gjorde innan match.com fanns
    jo,då var det irl som gällde och lite svårare att luras för då var man tvungen att se varandra i ögonen när man pratade. Du har tur som har träffat en mycket vettig psykolog.

    Mamma

    SvaraRadera
  2. Hahaha du kan i alla fall uttryck som irl ;o)

    Kram fina mamma!

    SvaraRadera
  3. Jag har följt din blogg ett tag och jag tycker det öåter som ett mycket klokt beslut.. Förstår precis vad du menar med att bli hel och jag tror stt grejjen med att bli hel är att våga vänta in sig själv. Möta ensamheten och en massa annat.. Hitta en skaplig balans, för att sedan hitta en Prins, för att få det ännu bättre..men ingen annan kan rädda oss..bara vi själva..tror jag.. Bra gjort, tycker jag..

    // Ms Singel

    SvaraRadera
  4. Bra jobbat Petti, du är på rätt väg....

    SvaraRadera
  5. Känner väl igen det där beroendet. Jag blev som besatt och gick in varje dag flera gånger om dagen. Bekräftelsebehovet var enormt då. Tog beslutet att sluta på alla dejtingsidor och det var det bästa jag kunde ha gjort. Det blir oerhört destrukivt som du vet att gå in där så ofta och söka bekräftelse. Numera försöker jag ge mig själv bekräftelse och vara snäll mot mig själv. Inte lätt det ska gudarna veta men det är skönt att slippa vara SÅ bunden till andras godkännande. Kram till dig och lycka till!
    /Milla

    SvaraRadera
  6. Det känns oehört skönt att höra att jag inte är ensam och att det finns andra som förstår.

    Tack snälla ni för uppmuntrande ord!

    Massa kramar till er!

    SvaraRadera
  7. Väldigt bra inlägg och jag känner igen mig så mycket i det du skriver. Som du säkert vet så knarkade även jag dejter på match... Men sedan en tid tillbaka har jag också stängt ned min profil. Under en fas behövde jag det men inte nu längre, kanske återupptar jag dejtandet någon dag, men vissa saker måste man bearbeta själv. Så med andra ord tror jag att du gör rätt. Blicka inåt ett tag, reflektera och bli sambo med dig själv. Sedan är du säkert redo att träffa någon. Men innan du kan älska dig själv är det lönlöst att tro att någon annan ska göra det. Då blir sökandet efter någon bara destruktivt...
    Kram
    OMD

    SvaraRadera
  8. Du är så klok vännen.

    Ja nu är det egentid som gäller och låta allt som har med dejting att göra ligga på is ett tag.

    Massa kramar!

    SvaraRadera
  9. Bra beslut! Dessa sidor har sina bra och dåliga sidor, Har själv snurrat runt på diverse sidor och hittade faktiskt den rätte! Idag gift och satans lycklig! Så, din tid kommer, det är bara det att just den rätte ska komma i din väg! Ge inte upp och stå på dig, Kram på dig
    /Sofie från Väsby

    SvaraRadera
  10. Ja mina två ex träffade jag på nätet så det är inte bara av ondo såklart. Men jag gör nog rätt i att ta lite paus!

    Glad för din skull vännen.
    Håll hårt i honom!

    Kram

    SvaraRadera