Related Posts with Thumbnails

måndag 26 april 2010

Jag förstår inte...

....riktigt det här men kanske är jag korkad. Men Jocko har blivit pappa till sex stycken valpar och nu ligger de ute till försäljning för 6000 kr st. Ni kan klicka här för att se annonsen.

Jag är erbjuden 1500 kr som ersättning för att Jocko ställde upp. Är inte det jävligt lite? Jag menar.... Jocko stod ändå för en ganska viktig bit i hela den där processen, eller?

Vad är rimligt att få?

9 kommentarer:

  1. Va var de jag sa..

    SvaraRadera
  2. 1500?? men petra! är det en renrasig parning? är det en seriös uppfödare?
    själva parningsavgiften brukar vara nästan lika mycket som priset på en valp, och sedan brukar brukar hanhunden få ca 10% per valp!!
    du måste kolla sånt där ju :)

    nu är det ju iofs dyrare att para med en meriterad hane, men 1500 kr för alltihopa är alldeles för lite.

    http://kennet.skk.se/skk/?id=979&sprak=sv

    SvaraRadera
  3. jag ringde mamma också, hon har ju fött upp boxer i 100 år.. och eftersom det är blandras så är det inte samma 'regler', även om det inte finns några bestämda regler för rensaiga heller.. bara att uppfödaren brukar följa en viss policy.

    ska han bli pappa nån mer gång så bestämm innan, och då ska du ha betydligt mer!
    :)

    SvaraRadera
  4. Oj, glömde.. Dom 1500:- ska du såklart oxå ha. :o)

    SvaraRadera
  5. Njae, parningsavgiften är sällan lika mycket som vad en valp kostar. Man betalar en språngavgift, och sedan en summa per levande född valp. Hur mycket man ska betala bestämmer varje individuell rasklubb. Nu handlar ju detta om blandras så...

    Sådana som har certifierade hanhundar brukar ta ca 1500:- i språngavgift (kan såklart variera lite), och ca 1000:- per levande född valp. man kan oxå komma överrens, om att den som har hanhunden får en valp istället.

    Nu är ju inte detta så seriöst från nåt håll. Dels är det blandrashundar, och det finns ingen registrerad kennel, så jag tycker att 500:- per valp kan vara ok. jag rekommenderar inte att ringa till SKK, då dom brukar vara emot avel på blandraser.

    Sedan kan jag tycka att det var dåligt av tikens ägare, att inte höra av sig. Nästa gång Petra, så SKRIV kontrakt.

    Puss o Kram..

    SvaraRadera
  6. Jag har noll koll på hur det går till men min första tanke är: Gick ni inte igenom detta INNAN?? Gick du med på 1500 innan eller är det nåt som de erbjöd nu??
    Och om det var nu.. varför har ni inte pratat om detta INNAN?????

    SvaraRadera
  7. klart du ska ha mer!!! 1500 per valp, minst!

    SvaraRadera
  8. I min värld brukar det ligga på ca 10%, och faktiskt även en överenskommelse om att få tinga en av valparna i kullen om man har intresse!? Dvs betydligt mer än 1500 spänn isåfall.. Hoppas det löser sig gumman!

    SvaraRadera
  9. Grejen är att när de tog kontakt med mig hade jag NOLL koll och sa okej till 1500. Men när vi träffas första gången för att hundarna ska få "lukta" på varandra så tar jag upp detta. Då får jag höra att "ja två valpar ska ju familjen ha och jag ska ju vara hemma utan betalning"
    Okej sa jag, vi väntar och se hur många valpar det bli så kommer vi säkert överens om något. Hade det bara blivit två valpar som familjen ska ha så hade jag väl tyckt att skit samma. Men nu är det SEX valpar vilka de kommer att tjäna en hacka på. Alltså tycker jag att jag borde kunna få lite mer än de 1500 kr.

    Jag kommer INTE nöja mig med 1500 i detta läget utan försöka kräva lite mer.

    Har inte gjort det för pengarna men jag kan tycka att tikens ägare skulle vilja visa sin goda vilja men men...

    Vi få se.

    Men tack snälla ni för alla svar, det var verkligen till hjälp!

    Kram

    SvaraRadera