Related Posts with Thumbnails

onsdag 9 december 2009

Kommer jag att dö nu...

...om jag inte tar den där sprutan?

Tycker att jag verkar vara den enda som inte har tagit sprutan eller den enda som faktiskt fundera på att avstå. Ja förutom min mamma med familj då som proppar i sig massa annat som höjer imunförsvaret för att hålla den där svinsjukan borta.

Ja jag vet inte riktigt vad jag ska tro faktiskt.
Vad tror ni?

Kommer jag att dö nu?

11 kommentarer:

  1. Jag har inte heller tagit den och borde kanske men näe, jag vill inte.

    SvaraRadera
  2. Anna> Ähh vi dör nog inte :o)

    SvaraRadera
  3. Jag har inte heller tagit den o kommer inte göra det heller. Sicken hysteri det blivit, folk är paranoida..!

    SvaraRadera
  4. Petra.
    Vi skall alla dö.
    Förr eller senare.
    I ditt fall med säkerhet det senare.
    Med eller utan spruta.


    kram

    SvaraRadera
  5. Smurfan> Ja det är helt galet. Men det finns ju alltid någon som tjänar på det här. Just därför vi inte ska bidra med det :o)

    Kramaren> Hoppas verkligen du har rätt!

    SvaraRadera
  6. du dör nog inte, om du inte tillhör nån riskgrupp. men om du smittar nån som inte FÅR ta sprutan (äggallergiker tex) och som tillhör en riskgrupp, så kan ju faktiskt den personen dö. så tänkte jag. det kostar inget o ta den, bara ytterst få mår dåligt av den.. så ja, varför inte? det förstår inte jag, men man väljer ju själv :)

    SvaraRadera
  7. Har inte heller tagit den, mest pga att jag inte lyckats få in det i schemat ännu.
    sen tycker jag det blivit lite förmycket hysteri över hela grejen, det dör fler i den vanliga höstinfluensan än av svininfluensan.

    Skillnaden var väl att svininfluensan är mer smittsam och därför fanns det risk att samhällsfunktioner skulle kunna slås ut om många blev sjuka samtidigt. Nu är den faran över iom att så många blivit vaccinerade, så att jag tar sprutan gör varken av eller till för samhället.

    Det är mitt ställningstagande...

    SvaraRadera
  8. jag tog sprutan ganska tidigt för att jag tillhör riskgrupperna med mitt nedsatta immunförsvar, men hade jag inte gjort / haft det så är det tveksamt om jag heller tagit sprutan... min sambo har inte tagit den heller, så du är (som tidigare kommentatörer redan påvisat) inte ensam om att avstå. :)

    SvaraRadera
  9. Det är ju även så att det är helt andra åldersgrupper som blir riktigt dåliga av denna influensa (än den vanliga). Bäbisar behöver t.ex oftast sjukhusvård och det kan gå riktigt illa. Varför inte vaccinera sig för att skydda ex. dom små?! Hysterin king vaccinet är rent idiotiskt. Det finns inga säkra vaccin, alla kan reagera och få hemska biverkningar av vilket vaccin som helst, men då skrivs det inte om det---det är skillnaden.

    SvaraRadera
  10. Jag får nog ta en funderare till i vilket fall.

    Tack alla för åsikterna!!

    SvaraRadera
  11. Tycker det har blivit lite för mycket hysteri kring svininfluensan. Jag kommer inte att ta något vaccin och tycker att det är upp till var och en att bestämma. Så länge man inte tillhör någon riskgrupp borde det väl inte vara så farligt men om man träffar mycket folk eller inte har tid att ligga sjuk i 14 dagar kan det kanske vara läge att ta sprutan.

    SvaraRadera