Related Posts with Thumbnails

tisdag 7 september 2010

Det sker mycket inom mig just nu. Tankar, känslor och alla förändringar jag är på väg att göra på min väg mot det där som ska bli bra, kännas bra. Och beroende på vem jag pratar med får jag råd på vägen som jag tacksamt tar emot och jag vänder och vrider på de råden och försöka hitta någon form av väg som ska vara min egen.

Bloggen kommer upp ibland såklart. Min lilla soptunna där jag kan kasta av mig mitt skräp, ventilera, skriva av mig och skriva om det jag känner och tänker. Frågan är om det är på gott eller ont? Jag älskar ju att skriva och det här stället har ju kommit att betyda mycket för mig och det beror ju givetvis mycket på att jag får respons. För det mesta positiv sådan men det finns alltid människor som vill sticka en i sidan. Och jag är ju såklart extra sårbar eftersom jag inte är anonym. Men hade det spelat någon roll om jag var anonym? De flesta som läser här är ju säkert såna jag aldrig träffat på riktigt eller aldrig kommer att träffa. Så spelar det då någon roll?

Det jag menar och vill komma fram till är givetvis den här bloggens vara eller inte vara. Vissa menar att den är av ondo i min strävan att bli hel och saken är den att jag inte själv riktigt vet vilket. Borde jag sluta blogga? Ska jag blogga men anonymt? Ska jag fortsätta blogga men helt sluta att lämna ut mig på det sätt jag gjort, sluta dela med mig av mitt innersta och bara skriva om dagens outfit och att jag dricker caffelatte? Ska jag fråga er vad ni tycker eller ska jag göra det jag själv känner, men hur vet jag vad som är rätt eller vad som är bäst?

Det jag får göra är kanske att fråga mig själv vad bloggens syfte är. Väga för och nackdelar mot varandra. Är jag kanske klar med att vända ut och in på mig själv i det offentliga och gör det någon nytta? Är det bra för mig, har det hjälp någon annan som läser att känna igen sig själv?

Är den här bloggen som en av alla andra saker jag börjat förändra och behöver plocka bort ur mitt liv?

Är det början på slutet?

4 kommentarer:

  1. Jag tycker du ska sila snacket lite, ock inte tycka synd om dig själv så mycket, det finns dom som har det värre än du, här på denna planeten du är inte ensam.

    SvaraRadera
  2. Jag skrev en blogg för några år sedan...Inte lika öppet som du, men lite mindre anonymt iaf. Jag visste att flera som läste visste vem jag var, bla min förra destruktiva kärlek "puckot" läste...

    Det blev inte bra. En dag ringde en nära vän till mig (psykolog till råga på allt) och sa "Ser du inte vad du håller på med?" "Du måste ta bort den där bloggen NU!".

    Jag gjorde det, och jag sörjde. Men det var bra för mig i slutänden, den var destruktiv. Nu bloggar jag anonymt, för jag kan inte vara utan blogg helt och hållet.

    MEN - det som är rätt för en person behöver inte vara det för någon annan...och dessutom vill jag gärna ha din blogg kvar i cyberrymden, för jag uppskattar att få läsa!

    Kram!
    /Louise

    SvaraRadera
  3. Svenska avundsjukan visar sig igen. En bra svensk är någon som inte sticker ut från mängden, som inte tycker synd om sig själv, som enbart skriver om sin outfit och vad vederbörande åt till lunch. En bra svensk skriver inget personligt som kan användas
    emot en vid minsta lilla konflikt.

    En bra svensk har som uppgift att trycka ner andra som inte följer normen, som framgångsrika personer som har lyckats ta sig ur den trista vardagen där mellanmjölken har en central roll. En bra svensk går gärna runt i andras bloggar och infekterar med sin bitterhet. "Du ska inte tro att du är något. Håll dig i ledet."

    SvaraRadera
  4. Om du känner att det inte är bra för dig ska du så klart sluta. Fast jag tycker absolut inte du ska sluta pga de där elaka kommentarerna som en (några?) anonyma slänger ur sig. Och jag vill ju gärna fortsätta läsa. En ny blogg, eller kanske en för endast inbjudna kanske kan ju vara ett alternativ.

    Kram

    SvaraRadera