Related Posts with Thumbnails

fredag 10 september 2010

1147

Han finns där som en räddande ängel ibland när ångesten griper tag i mig. Han svarar på mina desperata skrik via sms och sänder över lugnande och kloka ord. Denna veckan har jag behövt de där orden flera gånger. Men någon gång kunde han inte svara utan svarade idag och skrev att nu är det ju bara en vecka kvar tills vi ses. Jag kände hur paniken växte. EN VECKA??? Jag hade sett fram emot vårt möte IDAG. Jag var ju full av ångest och tankar jag behövde få ur mig där i den där fåtöljen och svarar honom att jag måste ha glömt att vi inte skulle träffas idag men jaja. Då får jag ett skrattande sms tillbaka med orden att han bara skojar, vi ses klockan tre. Han har humor min psykolog. Att det i några minuter kändes som de kommer att få hämta mig med tvångströja om jag inte får prata ut efter denna vecka tog han ingen som helst notis om. Men jag förlåter honom så fort jag sitter i den där fåtöljen igen.

Petra för mig är det inte alls konstigt att du mår som du gör just nu. Att denna vecka varit jobbig och full av ångest. Jag är inte ett dugg förvånad att du både har ångest och att du får en inflamation i din läpp. Kroppen skriker ju att du ska lugna ner dig. Ta det lugnt.
Du har nytt jobb som du måste prestera och visa dig duktig. Du flackar runt hela veckorna, hinner inte mer än hem och så på helgen ska du stå och sälja av dina tillhörigheter för att kunna överleva. Jobbigt ekonomiskt och oro över det och sen det du jobbar med här i våra samtal och alla tankar runt det. Och sen din ryggsäck från allt som hänt det senaste halvåret och allt det inneburit. Osv, osv.....

Och ja... kanske är det så. Kanske har han rätt men för mig är det inte lätt att tänka så när ångesten och alla tankar skenar iväg med mig. Jag vill ju vara duktig, stark och inte gnälla. Det finns ju det som har det mycket värre. Det finns alltid de som har det värre. Men det hjälper inte mig just i de stunder klumpen i halsen växer och snaran runt halsen dras åt. Då känns det som att den där tvångströjan är det enda som skulle få lugn på mig. Hemska tanke...

Åk hem nu och gör ingenting. Helst skulle jag vilja säga åt dig att skita i att stå på den där loppisen men jag förstår ju att du måste. Men åk hem nu, lägg dig i soffan och gör inte ett skit.

Ja, jag tänker följa hans råd.

3 kommentarer:

  1. Finns alltid folk som har det värre än en själv. Men det är din verklighet och det som är jobbigt för dig är just det, jobbigt. Alla hanterar saker olika och ingen kan komma och säga att man ska reagera på ett visst sätt.
    /Milla

    SvaraRadera