Related Posts with Thumbnails

tisdag 18 januari 2011

Att tänka på...

...är en hel del har jag fått erfara nu när jag inte längre bara skriver för min egen skull eller för min lilla skara som följer mig här. Nu när orden helt plötsligt analyseras och vänds och vrids på och det är någon person jag bara läst om i tidningen som beslutar om jag är bra nog eller inte. Och än så länge har det varit bra. Fick lite konstruktiv kritik som jag tog åt mig och efter det fick jag höra att "chefen" var så nöjd så. Och nej, till skillnad mot vad vissa tror så är det varken min stavning, långa meningar, ändelsefel eller annat grammatiskt tjaffs som det varit diskussion om utan helt andra saker.

Något jag helt plötsligt måste tänka på när jag skriver för sajter som de jag gör mot betalning så är det att jag inte kan använda vilka bilder som helst. Det är en djungel med bestämmelser där ute och det gör det jättesvårt för mig med tanke på att mina bilder är halva mitt inlägg. Och jag får inte skriva för långa inlägg för det blir tråkigt oavsett hur bra och fängslande jag än skriver (deras ord) så det gör ju att vissa inlägg kanske får delas upp på flera. Och så får jag gärna använda kursiv eller fetstil  för att göra inläggen mer levande. Detta är ju såklart jättebra för mig att få denna konstruktiva kritik för den utvecklar ju mitt skrivande. Men jag är ändå förvånad att jag inte fått kritik för de sakerna jag blev fullkomligt sågad vid fotknölarna för i kommentarerna här inne. Och det gör mig ju såklart väldigt glad att det inte är de sakerna som är viktigast. Det är ju känslan jag vill förmedla med innehållet i mina texter. Då blir små stavfel och annat av mindre vikt. Hoppas jag i alla fall. Och ingen blir gladare än jag om jag blir bättre på även det i framtiden men just nu är jag ju bara så glad att jag blir uppskattad för mitt skrivande. Inte för min grammatikkunskap.

6 kommentarer:

  1. Se till att inte tappa bort skrivlusten pga den konstruktiva kritiken från det andra stället.

    Personlig stil och konstnärlig frihet är det som skiljer en blogg från en annan.
    Tyvärr känns den "nya" bloggen inte riktigt "du"..den är för "stramt-vanilj-grå-präktig" för min smak.. ;)

    //M~F

    SvaraRadera
  2. Fortsätt att vara du och skriv som DU vill, det är ju det som "går hem" (även om vissa stör sig)... men visst, du kan ju ta till dig tipsen men ändra inte på ditt innehåll eller sätt att uttrycka dig, då blir det ju inte DU :o)

    Kram

    SvaraRadera
  3. M-F det är inte DEN bloggen jag skriver om här utan den "vanliga" bloggen. Hihi svårt att hålla reda på alla mina bloggar nu ;o)
    Men den du menar känner jag också lite att den inte är jag. Hoppas du är med mig vad jag menar!

    Ja jag gör så gott jag kan EEH. Svårt att vara alla till lags liksom!

    Kram på er!

    SvaraRadera
  4. Ja, du har verkligen många järn i elden..visste inte att du hade ännu fler bloggar..

    Fattar inte att du orkar (och hinner med)..!?

    Nåja, då vet du iaf vad jag tycker om DEN tredje (?) bloggen.. ;)

    SvaraRadera
  5. Ibland undrar jag också M-F hur jag orkar och hinner med. Har väl inget riktigt liv :o(

    Men som sagt, jag får ju betalt för att skriva om mitt tragiska singelliv så något nytta har jag av eländet ;o)

    Kram

    SvaraRadera
  6. Frågan är om du verkligen gör det? Hinner med..?
    Just nu ser jag och läser om en rätt splittrad kvinna - frågan är några tusenlappar extra i lön är värt vad det kan komma att kosta rent själsligt..?
    Trots att jag inte känner dig på riktigt så kan jag lugnt konstatera att din "plattform" gungar fröken Petti.

    Man kan inte vara älskad av alla så det är ingen idé att försöka alla till lags tänker jag. Man måste tillåta sig vara egoist och göra det man själv vill och mår bra av.

    Så en fråga Miss Petti som du bör ställa dig själv (om du inte redan gjort det):
    Mår DU bra av vara en multibloggare?

    Ta det mjukt med dig själv..

    Kram!

    SvaraRadera