Related Posts with Thumbnails

onsdag 25 november 2009

Bekräftelse!

Alla människor behöver bekräftelse. Från att man är ett litet barn till vuxen ålder har alla ett behov att få känna att man duger, att man är värd något och att man ÄR någon.
Med det här inlägget vill jag bara klargöra hur mitt bekräftelsebehov ter sig. Jag kan säkert anses som något mer bekräftelsebenägen än det normala och det köper jag. Men när människor verkar ha fått en bild av hur jag fungerar och agerar på grund av mitt bekräftelsebehov känner jag ett starkt behov av att försvara mig själv.

Jag tänker inte analysera om varför det är som det är. Om det beror på barndomen, min dåliga självkänsla eller att jag blivit sviken är fullständigt oväsentligt för vad anledningen är till mitt enorma bekräftelsebehov struntar jag i. Det enda jag bryr mig om är hur jag tillfredsställer det behovet och hur jag ser till att bli nöjd. För det är tydligen det vissa tror att jag aldrig blir. Aldrig blir nöjd!

Har jag en relation där jag känner mig älskad, trygg och säker på killen känner jag inget behov alls av att söka bekräftelse på annat håll. Jag har ju varit i relationer och vet hur jag känner och fungerar då och ingen av mina relationer har tagit slut pga att jag inte känt mig sedd eller älskad. Aldrig! Det har varit många andra orsaker. Men visst har det hänt att jag varit i relationer där jag inte känt att jag fått den bekräftelsen jag behövt men då har jag pratat om det innan det blev ett problem.
Men jag har ALDRIG lämnat någon pga den anledningen.

Det jag vill säga är att jag vet om att jag behöver en stor dos av den där varan, ofta och mycket, men jag vet att det finns någon som kan ge mig det utan att jag behöver känna att jag behöver söka efter det på annat håll. Att det finns en person som helt på egen hand kan fylla mig med det jag behöver, fylla det tomrum jag känner. Och då kommer jag inte behöva söka mera. Behöver inte få några nya "kickar" för det kommer den personen att kunna ge mig. Genom kärlek, trygghet och passion!

Jag är inte mer än människa...

5 kommentarer:

  1. Det är fint att du delar med dig, och du har ju rätt; alla behöver bekräftelse inom olika områden i sina liv. Fast för mig blir det nog mest en kamp med mig själv; varför jag känner att jag behöver bekräftas av någon annan än mig. Det är en kamp jag sällan vinner. :P

    SvaraRadera
  2. Jag vinner heller aldrig den kampen, men vad är det som skulle vara så fel med det?
    Visst det låter fint att man ska älska sig själv och jada jada men jag skäms inte över att jag behöver få känna mig sedd av någon annan.

    Kram

    SvaraRadera
  3. jag har också ett väldigt stort bekräftelsebehov.
    skulle ju vara skönare o ha lite mer lagom. faktsikt.

    men i ett förhållande är jag nog väldigt krävande på just den punkten, o det uppfattas ibland som svartsjuka, fastän det inte är det.

    jag vill bara vara säker på att jag duger som jag är.

    kram :)

    SvaraRadera
  4. Nostalgia> Jag är som sagt helt övertygad om att ALLA har det behovet och jag tror faktiskt att det behovet ökar allt mer hos människor med tanke på alla ideal vi blir matade med. Hur fan ska vi veta att vi duger som vi är när allt omkring oss säger att vi INTE gör det?

    Kram vännen!

    SvaraRadera
  5. precis!
    jag tycker INTE om idealet nuförtiden, bara för 10-15 år sen var modeller mycket fylligare, fastän de enligt mig var smala som fan då också!
    nu ser det inte friskt ut.
    (det är inte friskt att vara överviktig heller)

    det borde vara mittemellan som är ideal :)

    kram!

    SvaraRadera